Φλόγα:Σύλλογος γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια

Τί είναι η ΦΛΟΓΑ
.
Η ΦΛΟΓΑ είναι ο σύλλογος των γονιών με παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο. Μετά από 25 χρόνια λειτουργίας της μπορεί να επιδείξει ένα ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό έργο, που στοχεύει στην καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών.
Ως σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του και στην υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων φίλων του.
.
Γιατί υπάρχει η ΦΛΟΓΑ
• Για να υποστηρίζει τα παιδιά που αγωνίζονται για τη ζωή και την υγεία τους.
• Για να συμπαραστέκεται στους γονείς που βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με τον καρκίνο.
• Για να παρεμβαίνει στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στους αρμόδιους φορείς της πολιτείας ώστε να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες συνθήκες νοσηλείας και θεραπείας των παιδιών.
• Για να ενημερώνει υπεύθυνα σχετικά με τις εφαρμοζόμενες θεραπείες και την πρόοδο της έρευνας ενάντια στον καρκίνο πάντα σε συνεργασία με τα επιστημονικά κέντρα της χώρας και του εξωτερικού.
• Για να εξασφαλίζει μέσα από το κοινωνικό ταμείο που διαθέτει, τις ανάγκες διαβίωσης και ιατρικών εξετάσεων των κοινωνικά ασθενέστερα οικογενειών.
• Για να οργανώνει ημερίδες, ομιλίες και εκδηλώσεις πανελλαδικά, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον αγώνα των παιδιών με καρκίνο.
.
Γνωρίστε το έργο της ΦΛΟΓΑΣ εδώ:

http://www.floga.org.gr/servicedet.asp

Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2008


                                                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή την τελευταία επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ Γ. Παπανδρέου στο Νοσοκομείο Παίδων Π. Αγλαΐα Κυριακού, αλλά και τις  δηλώσεις του Υπουργείου Υγείας για την προμήθεια του ακτινοθεραπευτικού εξοπλισμού, έχουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Στις 3 Απριλίου, είχαμε κοινοποιήσει το πρόβλημα που υπάρχει με τα ακατάλληλα για παιδιά ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, με συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήσαμε στην ΕΣΗΕΑ. 
Σήμερα, 6 μήνες μετά, η μόνη ενημέρωση που είχαμε είναι ότι το διαγωνισμό αναλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας και περιμένουμε να δούμε προκήρυξη στον τύπο.   Επανειλημμένα ζητήσαμε να δούμε τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, αλλά «δεν προλαβαίνει» να ασχοληθεί μαζί μας!!
Η Φλόγα είναι Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο, εκπροσωπεί  χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα και στα 26 χρόνια λειτουργίας της έχει να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα πλούσιο κοινωνικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει: 
α) ίδρυση και λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας οικογενειών από όλη την Ελλάδα για όσο διάστημα τα παιδιά υποβάλλονται σε θεραπεία στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, 
β) μεγάλες δωρεές ιατρικού εξοπλισμού στις Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στα παιδιατρικά νοσοκομεία, 
γ)ανακαίνιση  ολόκληρων τμημάτων στα νοσοκομεία Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού και πολλά – πολλά άλλα.
Είναι «τα δικά μας τα  παιδιά» που πάσχουν από καρκίνο και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, έχουν γίνει καθημερινότητά μας, στην προσπάθεια και τον αγώνα μας να κερδίσουμε τη ζωή και την υγεία  τους.  Πιστεύουμε λοιπόν, ότι είμαστε σε θέση να  γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητες και οι άμεσες ανάγκες από «πρώτο χέρι».
Οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι πολλές, όπως η έλλειψη προσωπικού στα ογκολογικά τμήματα, η κατ΄ οίκον νοσηλεία, οι κατάλληλοι χώροι νοσηλείας και γενικά η ανύπαρκτη κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και οικογενειών.
Εξακολουθούμε όμως να θεωρούμε όλα τα παραπάνω ως δευτερεύοντα. Πρωτεύον  για μας  είναι η σωστή ιατρική φροντίδα, η οποία θα τους εξασφαλίσει το μέλλον και την υγεία τους,   χωρίς απώτερες παρενέργειες. Σήμερα η επιστήμη προσφέρει στα παιδιά μας  ακτινοθεραπευτικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, όπου τα παιδιά μπορούν να υποβάλλονται σε όλες τις σύγχρονες τεχνικές, με την μέγιστη ασφάλεια για την πρόληψη σοβαρών παρενεργειών.
Είκοσι ολόκληρα χρόνια αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία ακτινοθεραπευτικού παίδων, είκοσι  χρόνια ακούμε υποσχέσεις. 
Κάνουμε έκκληση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, στον Αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς και σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και αρμόδιους φορείς να ακούσουν τη φωνή μας .
Και αν το κράτος δεν έχει αυτιά να μας ακούσει και μάτια να μας δει, απευθυνόμαστε στον κάθε γονιό αυτής της χώρας και τον καλούμε να σταθεί στο πλευρό μας.
                                                 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: