Τηλεφωνική Γραμμή Καταγγελιών για Περιστατικά Παιδικής Κακοποίησης και Παιδικής Εργασίας και Επαιτείας

τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών στον αριθμό 2810-390.108 για θέματα που αφορούν την παιδική κακοποίηση και την παιδική εργασία

Με αφορμή τα συχνά περιστατικά παιδικής κακοποίησης και παιδικής εργασίας και επαιτείας, το Κεντρικό Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το σωματείο «Η ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει και να αναδείξει την ευθύνη όλων μας στην επίλυση του σύνθετου αυτού κοινωνικού προβλήματος.

Όλοι μας έχουμε μερίδιο ευθύνης σε αυτή την κατάσταση. Η κριτική που γίνεται αποκλειστικά στις οικογένειες των παιδιών, όπως επίσης και η αδιαφορία μας, διογκώνουν το υπάρχον πρόβλημα. Το φαινόμενο να βλέπουμε μικρά παιδιά στις πλατείες, στα φανάρια τη μέρα και στις καφετέριες το βράδυ να επαιτούν και να το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό γιατί προέρχονται από συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες όπως τσιγγάνοι και μετανάστες, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των δημοτών μας για τα φαινόμενα αυτά, ξεκινάμε μια προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους στην πόλη μας και όχι μόνο. Στα γραφεία του Κεντρικού Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου λειτουργεί καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 8:00 – 14:00) τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών στον αριθμό 2810-390.108 για θέματα που αφορούν την παιδική κακοποίηση και την παιδική εργασία. Στη συνέχεια θα ειδοποιείται η εθελοντική ομάδα του σωματείου ΟΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ και μετά από σχετική έρευνα θα γίνεται παραπομπή στις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως Διεύθυνση Πρόνοιας, Εισαγγελία ανηλίκων, κλπ.

Για την όσο το δυνατόν ευρύτερη ενημέρωση του κόσμου και με την ευγενική χορηγία του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης και Δωδεκανήσου (ΣΥΦΑΚ), προχωρήσαμε στην εκτύπωση αφίσας, η οποία περιλαμβάνει και τις αρχικές ενέργειες που απαιτούνται για την καλύτερη αντιμετώπιση των συχνών αυτών φαινομένων:

1. Μη δείχνετε ανοχή όπου και όποτε διαπιστώνετε την εκμετάλλευση ανηλίκου.

2. Μην επιδοτείτε την παιδική εργασία δίνοντας χρήματα στα παιδιά που ζητιανεύουν

3. Εάν θέλετε να δώσετε κάτι φροντίστε τη διατροφή τους ή προσφέρετε ένα προσωπικό είδος μόνο για παιδιά (παιχνίδια, σχολικά είδη).

4. Το πιο σημαντικό όμως που μπορείτε να κάνετε είναι να δώσετε την προσοχή σας. Παρατηρήστε και καταγράψτε τα στοιχεία για το σημείο, την ώρα και τη συχνότητα με την οποία βλέπετε ένα παιδί να εργάζεται και ειδοποιήστε μας.

5. Βοηθήστε να λειτουργήσει στην πόλη μας το σπίτι για παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η αφίσα αυτή θα βρίσκεται αναρτημένη συνεχώς σε κεντρικά σημεία της πόλης, σε καταστήματα, Υπηρεσίες και σε χώρους ενημέρωσης του κοινού.

http://www.2810.gr/site/news/article/48039

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: