Οι παγκόσμιες ελλείψεις στα τρόφιμα θα συνεχιστούν…

Οι ταραχές που σημειώθηκαν λόγω έλλειψης τροφίμων
σε αρκετές φτωχές χώρες μπορεί να επεκταθούν, καθώς οι ελλείψεις και οι υψηλές τιμές αναμένεται να συνεχιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού του ΟΗΕ για τα Τρόφιμα και τη Γεωργία (FAO), Ζακ Ντιούφ.
«Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό σ’ όλο τον κόσμο λόγω των μεγάλων αυξήσεων των τιμών και είδαμε ταραχές στην Αίγυπτο, το Καμερούν, την Αϊτή και την Μπουρκίνα Φάσο», δήλωσε ο κ. Ντιούφ σε δημοσιογράφους στο Νέο Δελχί, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.»Υπάρχει κίνδυνος αυτή η αναταραχή να επεκταθεί σε χώρες όπου το 50% ως 60% του εισοδήματος πηγαίνει σε τρόφιμα», πρόσθεσε ο Ντιούφ.
Ο ίδιος δήλωσε πως συμβουλεύει τις κυβερνήσεις να επενδύσουν σε αρδευτικά έργα, αποθηκευτικούς χώρους και αγροτικές υποδομές και να αυξήσουν την παραγωγικότητα για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την έλλειψη τροφίμων.
Ο συνδυασμός των υψηλών τιμών των καυσίμων, της αύξησης της ζήτησης τροφίμων στην Ασία που έχει γίνει πλουσιότερη, της χρήσης καλλιεργήσιμης γης και συγκομιδών για βιοκαύσιμα, της κακοκαιρίας και της κερδοσκοπίας στις αγορές, έχουν αυξήσει τις τιμές των τροφίμων, προκαλώντας βίαιες διαμαρτυρίες σε κάποια φτωχά κράτη.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: