Συλλήψεις σε Καναδά και Αυστρία κοινωνικών λειτουργών – μελών οργανώσεων για παιδιά, γιατρών και δασκάλου

ΚΑΝΑΔΑΣ
Στη σύλληψη εννέα Καναδών, μεταξύ αυτών κοινωνικοί λειτουργοί και πρόσωπα που σχετίζονται με οργανώσεις για παιδιά, με την κατηγορία της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, προχώρησε η καναδική αστυνομία.
Η επιχείρηση της αστυνομίας του Καναδά αποτελεί μέρος της διεθνούς επιχείρησης «Κοάλα» σχετικά με διακίνηση πορνογραφικού υλικού.
Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές σε συνέντευξη Τύπου, όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες, ενώ ερευνώνται άλλες 50 υποθέσεις, με 98 υπόπτους, και δεν αποκλείονται νέες συλλήψεις.
Η αστυνομία έφτασε στα χνάρια των συλληφθέντων, αξιοποιώντας πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της μετά την εξάρθρωση διεθνούς δικτύου παιδικής πορνογραφίας το Νοέμβριο.
πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2008 21:21

Κύκλωμα Παιδικής Πορνογραφίας στην Αυστρία
Στα χέρια των αρχών βρίσκονται περισσότεροι από εκατό άνθρωποι στην Αυστρία, περιλαμβανόμενων ορισμένων γιατρών καθώς και ενός δάσκαλου. Όλοι τους ανακρίνονται στο πλαίσιο των ερευνών για μια υπόθεση παιδικής πορνογραφίας , όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία.
Οι ανακρίσεις ξεκίνησαν μετά από έρευνες των γερμανικών αρχών που οδήγησαν στην αναγνώριση 80 υπόπτων. Είχαν προσπαθήσει να κατεβάσουν από το Ίντερνετ φωτογραφίες που έδειχναν δύο παιδάκια 10 και 12 χρόνων, τα οποία είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.
Πληροφορίες από επίσημες πηγές στις ΗΠΑ οδήγησαν την αυστριακή αστυνομία να εντοπίσει και να ανακρίνει άλλους 27 ύποπτους μεταξύ των 2500 ατόμων που διαθέτουν ιστοσελίδες με θέμα την παιδική πορνογραφία.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ένας 44χρονος από τη Βιέννη στο κομπιούτερ του οποίου φαίνονται φωτογραφίες της δεκάχρονης θετής κόρης του που υφίσταται σεξουαλική κακοποίηση.

Επίσης στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται πολλοί γιατροί και ένας δάσκαλος και σύμφωνα με την αυστριακή αστυνομία ορισμένοι από τους ύποπτους έχουν ήδη δικαστεί και καταδικαστεί.
Στην Αυστρία η κατοχή πορνογραφικού υλικού παιδιών ηλικίας κάτω των 14 ετών επισείει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών.(!!!)

Πηγή: news247

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: