Ευρωφραγή σε e-παιδεραστία

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ

Φρένο στη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών και στην παιδική πορνογραφία, που προβάλλονται μέσω του Διαδικτύου, αποφάσισε, χθες, να βάλει η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, υπερψηφίζοντας την έκθεση της ευρωβουλευτού Ρομπέρτας Ατζελίνι, από την ομάδα «Ενωση για την Ευρώπη των Εθνών», σχετικά με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.
Τρομοκρατημένοι από τις διαπιστώσεις του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Φράνκο Φρατίνι, ότι οι ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας έχουν αυξηθεί κατά 1.500% την τελευταία δεκαετία, οι ευρωβουλευτές, υπερψηφίζοντας τη σχετική έκθεση, φάνηκαν διατεθειμένοι να βάλουν τέλος στην παιδεραστία και στην παιδική πορνογραφία που προάγεται μέσω του Διαδικτύου.Με το ψήφισμα τους ζήτησαν:
* Να αποκλεισθούν από τα ηλεκτρονικά συστήματα πληρωμής τα ιντερνετικά δίκτυα που πουλάνε υλικό παιδικής πορνογραφίας διά της ηλεκτρονικής οδού και μέσω πιστωτικών καρτών.
* Να κλείσουν οριστικά οι παράνομες ιστοσελίδες που προβάλλουν πορνογραφικό υλικό που αφορά τα παιδιά ή να μπλοκαριστεί η πρόσβαση σ’ αυτές.
* Να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων που θα ενημερώνεται διαρκώς και η οποία θα περιέχει τα στοιχεία των εμπόρων που πουλούν υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Τα στοιχεία που αφορούν τέτοιου είδους «πωλητές» θα πρέπει να κοινοποιούνται αμέσως στις αστυνομικές υπηρεσίες του ενδιαφερόμενου κράτους-μέλους, στην Europol και την Interpol.Το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε ακόμη υπέρ ενός μηχανισμού μέσω του οποίου τα θύματα παιδικής εργασίας θα μπορούν να ασκούν σε ευρωπαϊκά δικαστήρια ένδικα μέσα κατά ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.
Στην έκθεση της Ιταλίδας πολιτικού οι ευρωβουλευτές ζητούν να θεσπισθεί κοινοτική νομοθεσία που να απαγορεύει κάθε μορφή βίας, σεξουαλικής κακοποίησης, ταπεινωτικής τιμωρίας και επιζήμιων παραδοσιακών πρακτικών κατά των παιδιών.Καλούν επίσης την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση για τη δημιουργία ειδικής γραμμής στον προϋπολογισμό για τα δικαιώματα του παιδιού με στόχο την υλοποίηση της ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα δικαιώματα του παιδιού.Τα προϊόντα που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ενωση ενδέχεται να παράγονται με παιδική εργασία, αναφέρει η έκθεση της Αντζελίνι.
Ως εκ τούτου, οι ευρωβουλευτές καλούν την Επιτροπή να θέσει σε εφαρμογή μηχανισμό μέσω του οποίου τα θύματα παιδικής εργασίας θα μπορούν να ασκούν ένδικα μέσα κατά ευρωπαϊκών επιχειρήσεων ενώπιον των εθνικών δικαστηρίων των κρατών-μελών.Οι ευρωβουλευτές, τέλος, ζητούν τη θέσπιση ευρωπαϊκού συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τις «απαγωγές παιδιών.Σημειώνεται, ωστόσο, ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάιο του 2007, σχετικά με τα εγκλήματα που διεξάγονται μέσω της χρήσης του Διαδικτύου και τη δυσκολία αντιμετώπισης αυτών, «η δράση για την επιβολή του νόμου εναντίον αυτών των ιστοτόπων είναι εξαιρετικά δυσχερής, δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες και οι διαχειριστές τους βρίσκονται συχνά σε χώρες διαφορετικές από τη χώρα-στόχο, και συχνά εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.). Οι ιστότοποι αυτοί μπορούν να μετατοπίζονται με μεγάλη ταχύτητα, εντός και εκτός της εδαφικής επικράτειας της Ε.Ε., ενώ ο ορισμός του παρανόμου σ’ αυτόν τον τομέα παρουσιάζει μεγάλες διαφορές από το ένα κράτος στο άλλο».
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/01/2008

2 Σχόλια to “Ευρωφραγή σε e-παιδεραστία”

 1. hamomilaki Says:

  Ευχαριστούμε Vassia.
  Μακάρι να ληφθεί κανένα μέτρο απ’ έξω, γιατί απ’ εδώ δεν βλέπουμε φως.
  Διαβάστε αγαπητοί μας φίλοι πως ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το ζήτημα η Γερμανία. Οι άνθρωποι συζητάνε να δικτυώσουν όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και οργανώσεις για την προστασία του παιδιού κι εμείς εδώ έχω στηρίξει όλη την προσπάθεια σε ένα σωματείο. Πάνε να θεσμοθετήσουν υποχρεωτική ιατρική εξέταση ΟΛΩΝ των παιδιών για να είναι σίγουροι ότι κάθε περιστατικό κακοποίησης θα γίνεται αντιληπτό.
  Μιλάνε για να βάλουν τα δικαιώματα του παιδιού στο σύνταγμά τους.
  Εμείς εδώ, θα … θεσπίσουμε αυστηρότερες ποινές. Θα. Καλές είναι οι αυστηρότερες ποινές αλλά τι να τις κάνει ένα παιδάκι άμα καταστραφεί η ζωή του, τι; …

  17.01.2008
  Πόλεμο στην κακοποίηση παιδιών κηρύσσει η Γερμανία

  Σε πλήρη εξέλιξη είναι η δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για την προστασία των ανηλίκων.
  Τα τελευταία κρούσματα κακοποίησης, εγκατάλειψης ακόμη και δολοφονίας παιδιών από τους ίδιους τους γονείς τους, συγκλόνισαν τη γερμανική κοινωνία και επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά την πλημμελή λειτουργία των αρμοδίων υπηρεσιών, αλλά και την αδυναμία των θεσμών να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά. Οι συγκυβερνώντες

  Αναθεώρηση Συντάγματος;

  Σοσιαλδημοκράτες εκτιμούν ότι θα πρέπει τα δικαιώματα των παιδιών να αναφέρονται ρητά στο Σύνταγμα της χώρας. Και αυτό όχι μόνο για συμβολικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, όπως υπογράμμισε ο κυβερνήτης του Βερολίνου, Κλάους Βοβεράιτ: «Δεν πρόκειται για μια αφηρημένη νομολαγνεία, αλλά εκτιμούμε ότι θα είχε ευεργετικές επιπτώσεις στις αποφάσεις των δικαστηρίων που εκδικάζουν υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Κυρίως όσον αφορά την επιμέλεια των παιδιών και τα μέτρα αρωγής που αποφασίζουν τα εν λόγω δικαστήρια».

  Στο πλαίσιο αυτό οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων που κυβερνώνται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα προτείνουν την αναθεώρηση του άρθρου 6 του Συντάγματος που αφορά στην προστασία της οικογένειας και τα δικαιώματα των παιδιών. Στο εν λόγω άρθρο δεν αναφέρεται ωστόσο ρητά η προστασία των παιδιών και αυτό έχει δυσμενείς συνέπειες στις διοικητικές αποφάσεις που αφορούν την επιμέλεια των ανηλίκων. Οι Χριστιανοδημοκράτες δεν θεωρούν αναγκαία την αναθεώρηση του Συντάγματος. Και όπως δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ: «Προσωπικά πιστεύω ότι επαρκεί και για τα δικαιώματα του παιδιού η παράγραφος του Συντάγματος που αναφέρεται στην προστασία της οικογένειας».

  Υποχρεωτικές ιατρικές εξετάσεις

  Στα συντάγματα πολλών ομοσπόνδων κρατιδίων της Γερμανίας υπάρχει ειδική αναφορά στα δικαιώματα του παιδιού, αλλά αυτό ελάχιστα προστατεύει τα παιδιά, εκτιμά ο χριστιανοδημοκράτης πρωθυπουργός του κρατιδίου της Έσσης, Ρόλαντ Κοχ και προσθέτει: «Τέτοιου είδους αναθεωρήσεις του Συντάγματος ικανοποιούν τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους, αλλά δεν προσφέρουν τίποτε στα παιδιά. Το ζητούμενο είναι οι προληπτικές ιατρικές εξετάσεις και άλλα ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο της κατάστασης των παιδιών».

  Στο σημείο αυτό συμφωνούν κεντρική κυβέρνηση και κρατίδια. Στο εξής θα πρέπει τα παιδιά να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τακτικές ιατρικές εξετάσεις. Οι γονείς θα δέχονται σχετική ειδοποίηση από τις Αρχές. Μεταξύ του δευτέρου και του τέταρτου έτους της ηλικίας θα προβλέπεται μια γενική ιατρική εξέταση. Ταυτόχρονα η καγκελάριος προκρίνει τη δικτύωση όλων των σχετικών με την προστασία των παιδιών φορέων, υπηρεσιών και οργανώσεων, έτσι ώστε σημαντικές πληροφορίες που θα αφορούν την κατάσταση των ανηλίκων να μην χάνονται στους μύλους της γραφειοκρατίας. Οι Σοσιαλδημοκράτες συμφωνούν αλλά προτείνουν επίσης μέτρα κατά της παιδικής φτώχειας.

  Συντάκτης:Επιμέλεια: Σταμάτης Ασημένιος
  © Deutsche Welle

 2. kalipatira31 Says:

  Ανακουφιζομαι οταν παιρνονται τετοια μετρα.Αντε βρε παιδια ας γινει κατι δραστικο για να μειωθουν τα κρουσματα κακοποιησης παιδιων.Μα τι ανθρωποι ειναι αυτοι που μπορουν να κανουν κακο σε παιδι;Απο δικη μου αμελεια σκοτωθηκε το σκυλακι μου και δεν μπορω να ησυχασω απο τις ενοχες.Πως κανουν κακο σε παιδι και μετα κοιμουνται;ΟΧΙ!!ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!!Γιατι καποιοι υπερασπιζονται τα δικαιωματα τους αψηφωντας τον κινδυνο που διατρεχουν αθωοι πολιτες;Οχι ρε παιδια.Να σαπισει στη φυλακη καθε παιδεραστης.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: