Παιδιά και τηλεόραση

Γονείς, κλείστε την TV όταν είναι μπροστά τα παιδιά

ΕRΤ3.GR

Οι γονείς που φοβούνται ότι η τηλεόραση χαλάει το μυαλουδάκι των νηπίων τους, πρέπει να ξέρουν ότι μπορούν να αποτρέψουν τους πιθανούς κινδύνους με το να κλείσουν το «χαζοκούτι» και να το απομακρύνουν από το παιδικό δωμάτιο. Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς των ΗΠΑ σημειώνουν ότι, δεν έχει σημασία μόνο το πόσες ώρες περνάνε μπροστά στην τηλεόραση τα παιδιά, αλλά, και σε ποια ηλικία παρακολουθούν τηλεοπτικά προγράμματα.

Ορισμένα από τα ευρήματα της έρευνάς τους: Τα παιδιά που έβλεπαν δύο ή περισσότερες ώρες τηλεόραση ημερησίως σε ηλικία 30-33 μηνών, αλλά μείωσαν το χρόνο παρακολούθησης έως την ηλικία των 5,5 ετών, δεν είχαν σημαντικά προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς. Εκείνα που δεν έβλεπαν πολύ τηλεόραση ως νήπια αλλά «κόλλησαν» στην τηλεόραση (δύο ώρες και πλέον ημερησίως) στα 5,5 χρόνια τους, είχαν προβλήματα κοινωνικών δεξιοτήτων. Εκείνα που διατήρησαν τη συνήθεια να βλέπουν πολύ τηλεόραση από τα 2,5 έως τα 5,5 χρόνια είχαν ελλείψεις σε κοινωνικές δεξιότητες, καθώς και προβλήματα συμπεριφοράς και έλλειψης προσοχής.
Με βάση τις αναφορές των Αμερικανών γονέων, το 40% των παιδιών ηλικίας 5,5 ετών έχουν τηλεοράσεις στα υπνοδωμάτιά τους, παράγοντας που έχει συνδεθεί με προβλήματα ύπνου. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο τεύχος Οκτωβρίου του περιοδικού «Pediatrics» των ΗΠΑ.

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: