Παιδόφιλοι αλώνουν μέσω Ιντερνετ καφέ

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ λειτουργούν τα Ιντερνετ καφέ με αποτέλεσμα επιτήδειοι να τα χρησιμοποιούν για να ασχολούνται με παιδική πορνογραφία, με την Αστυνομία να μην μπορεί να παρέμβει, αφού ο χρήστης είναι άγνωστος.

Στην επισήμανση αυτή προέβη χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την Εγκληματικότητα, ο βοηθός αρχηγός επιχειρήσεων της Αστυνομίας, Γεώργιος Αριστείδου, ο οποίος επεσήμανε ότι το πρόβλημα καλπάζει και συνέστησε τη σύσταση φορέα που ν’ ασχολείται με την πρόληψη και καταπολέμηση της πορνογραφίας.

Ο κ. Αριστείδου αποκάλυψε επίσης ότι φέτος εξετάστηκαν 18 υποθέσεις που αφορούν κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, ενώ αυτή τη στιγμή εξετάζονται άλλες οκτώ υποθέσεις. Σε σχέση με τα Ιντερνετ καφέ, ο αξιωματούχος της Αστυνομίας ανέφερε ότι ενώ λαμβάνεται μήνυμα ότι σε κάποιο υποστατικό «κατεβάζουν» παράνομο υλικό με ανήλικους, όταν πηγαίνει η Αστυνομία, ο ιδιοκτήτης αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο χρήστης του υπολογιστή, με αποτέλεσμα οι Αρχές να μην μπορούν να δράσουν. Οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής επεσήμαναν την ανάγκη ρύθμισης της λειτουργίας των υποστατικών αυτών με ειδική νομοθεσία.

Εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας, ο Ηλίας Στεφάνου, επεσήμανε τα νομικά κενά που υπάρχουν στη νομοθεσία με αποτέλεσμα σήμερα να διώκονται μόνο όσοι κατέχουν τέτοιο υλικό, ενώ μέχρι τώρα ουδείς διώχθηκε για διακίνηση ή εμπορία παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου κάκισε τις ανεπαρκείς ποινές, ενώ ο βουλευτής του ιδίου κόμματος Τάσος Μητσόπουλος παρατήρησε πως το 7% των Κυπρίων δεν γνωρίζει πού θα καταγγείλει υποθέσεις που αφορούν παράνομο υλικό στο Ιντερνετ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Παπακώστας, σημείωσε πως το θέμα είναι σοβαρό, ύστερα και από την αναφορά του εκπροσώπου της ειδικής υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Μάριου Δικαιάκου ότι υπάρχουν 5-10 καταγγελίες εβδομαδιαίως που αφορούν παράνομο υλικό μέσω διαδικτύου.

Μιχάλης Χατζηβασίλης

Advertisements

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: