Κακοποιούνται τα 22,3% των παιδιών του Οντάριο.

Έκδοση 18ης Ιουλίου 1996
Καναδική επικαιρότητα

Ένα στα τρία αγόρια στο Οντάριο (31,2%) και ένα στα πέντε κορίτσια (21,1%) κακοποιούνται σωματικά αποκαλύπτει μεγάλη έρευνα του πανεπιστημίου Mc Master σε συνεργασία με το ψυχιατρικό κέντρο Clark Institute και τον οργανισμό Πνευματικής Υγείας του Οντάριο (Ontario Mental Health) .
Ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση πιστοποιήθηκε στο 12,8% των κοριτσιών και στο 4,3% των αγοριών. Ως σωματική κακοποίηση θεωρούνται οι γροθιές, κλωτσιές, το άγριο ξυλοκόπημα, ενώ δεν συμπεριλαμβάνονται τα σκαμπίλια και το ξύλο στα οπίσθια, τα οποία και θεωρούνται ως φυσιολογικά.
Τα περισσότερα αγόρια υποφέρουν στα χέρια του πατέρα τους, αναφέρει η έρευνα, ενώ τα κορίτσια κακοποιούνται σεξουαλικά από κάποιο συγγενή, φίλο, γείτονα, ή δάσκαλο.
Οι αριθμοί είναι πιθανότατα υψηλότεροι μας πληροφορούν οι ιθύνοντες, εάν ληφθούν υπ’ όψη τα χιλιάδες παιδιά που κακοποιούνται σιωπηλά, δίχως να καταγγέλλουν το γεγονός στην αστυνομία.
Παράλληλα, υποδεικνύουν, η έρευνα δεν εξετάζει περιπτώσεις παιδιών που παραμελούνται εγκληματικά από τους γονείς τους και πεθαίνουν μέσα σε φρικτές συνθήκες ανέχειας.
Αντιδρώντας, στα αποτελέσματα της έρευνας, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών της επαρχίας Janet Ecker, ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα για την έγκαιρη αναγνώριση και πρόληψη της κακοποίησης.
Αυτά συμπεριλαμβάνουν μετατροπές στην νομοθεσία, που δίνουν προτεραιότητα στην προστασία του παιδιού και όχι στα δικαιώματα των γονιών, καθώς και την θεμελίωση ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου κακοποιημένων παιδιών.Το κόστος των νέων μέτρων ανέρχεται στα $15 εκατ. και θα καλυφθεί από την επαρχιακή κυβέρνηση.
Η θεσμοθέτησή τους εκφράζει την επιθυμία της κυβέρνησης, να καθησυχάσει την κοινή γνώμη, η οποία κλονίζεται πρόσφατα από τους θανάτους 21 κακοποιημένων παιδιών τα οποία ευρίσκονταν ήδη υπό την φροντίδα της Υπηρεσίας Προστασίας Παιδιών (Childen’s Aid Society).
Η κακοποίηση παιδιών είναι μια ανοικτή κοινωνική πληγή με τεράστιες οδυνηρές επιπτώσεις στην διαμόρφωση της κοινωνίας του μέλλοντος, καθώς όταν ενηλικιωθούν έχουν σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και οι ίδιοι κακοποιούν τα παιδιά τους.
Advertisements
Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: