Κόλαση σεξουαλικής κακοποίησης για τα παιδιά τα νησιά του Ειρηνικού

Ανησυχητικό χαρακτηρίζει το επίπεδο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών στα νησιά του Ειρηνικού έρευνα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, που δημοσιεύεται την Πέμπτη και αφορά στα Φίτζι, το Κιριμπάτι, την Παπούα Νέα Γουινέα, τα νησιά του Σολομώντα και το Βανουάτου. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά υπόκεινται σε μεγάλο βαθμό σεξουαλικής εκμετάλλευσης από συγγενείς και γείτονες. «Παρά την εντύπωση ότι αυτά τα αδικήματα διαπράττονται από ξένους, το πρόβλημα της σεξουαλικής βίας οφείλεται κυρίως στους ντόπιους» αναφέρει η UNICEF, η οποία συνέταξε την μελέτη από κοινού με το γραφείο του ΟΗΕ στη Μπανγκοκ, και τις οργανώσεις «Τέλος στην παιδική πορνεία» και «Παιδική Πορνογραφία και παράνομη διακίνηση παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς» (ECPAT).

Η μελέτη αναφέρει ότι στο Νοσοκομείο Πορτ Μορέσμπι στην Παπούα Νέα Γουινέα περιθάλπονται μία με δυο περιπτώσεις βιασμού παιδιών την ημέρα. Στα Φίτζι διαπιστώθηκε ότι οι 33 από τις 35 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών το 2000, είχαν διαπραχθεί από μέλη της οικογένειας.
Στα νησιά του Σολομώντα, εντοπίσθηκαν σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα σε παιδιά ενός έως τριών ετών και σε όλες τις χώρες υπήρξαν περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών έναντι χρημάτων, τροφής ή αλκοόλ αλλά ακόμη και «μεταφοράς στο σχολείο». Η μελέτη απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των νόμων και της διαδικασίας επιβολής τους για «να δοθεί ένα τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας» που διαπερνά τις νησιώτικες χώρες, καθώς οι παραβάτες είναι συνήθως «άνδρες με εξουσία στην κοινωνία».
Advertisements
Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: