ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική ανθρωπιστική οργάνωση.
Η ιδέα για τη δημιουργία του γεννήθηκε όταν τα σύννεφα του πολέμου μαζεύονταν στην περιοχή μας. Όταν ο εμφύλιος στη Βοσνία ξεσπούσε στο Σεράγεβο.
Σκοπός ήταν να μετουσιώσουμε τις ανησυχίες τις ευαισθησίες, τη διάθεση για προσφορά των συμπολιτών μας σε συγκεκριμένη δράση. Να βοηθήσουμε τα αθώα θύματα των πολεμικών αναμετρήσεων και ιδιαίτερα τα παιδιά.
Χιλιάδες συμπολίτες μας στήριξαν τις προσπάθειές μας, μας εμπιστεύτηκαν, μας αγκάλιασαν. Οι σκοποί του Καραβανιού διευρύνθηκαν, για να περιλάβουν την παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται και από φυσικές ή άλλες καταστροφές. Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης ξεκίνησε το οδοιπορικό του φορτωμένο με την εμπιστοσύνη και τις ευχές χιλιάδων συμπολιτών μας.
Μοναδική πηγή εσόδων του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης είναι οι ίδιοι οι φίλοι του, οι δωρητές του, όσοι συμμετέχουν στα προγράμματά του, αλλά και σωματεία και οργανώσεις που το εμπιστεύονται.
Πρόσθετη πηγή εσόδων είναι το μαγαζί μας, το ελληνικό charity shop, το φιλανθρωπικό κατάστημα ‘δεύτερο χέρι’, όπου πωλούνται σε πολύ χαμηλές τιμές και σε άριστη κατάσταση είδη δώρων, δίσκοι, CD, μικροαντικείμενα, βιβλία, έργα τέχνης, κοσμήματα, κ.α. τα οποία προσφέρονται δωρεάν από τους φίλους μας.
Παρά το γεγονός ότι το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης είναι εγγεγραμμένο στα Μητρώα της ΥΔΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών, ΔΕΝ έχει λάβει ποτέ οποιαδήποτε οικονομική βοήθεια ούτε από τα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, ούτε από τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;Τι εγγυήσεις έχω ότι τα χρήματά μου θα πάνε για το σκοπό που τα έδωσα;
Πέρα από τις έκτακτες ανθρωπιστικές παρεμβάσεις (Δραστηριότητες), κύριος άξονας της δραστηριότητας του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης είναι τα προγράμματα ‘οικονομικής υιοθεσίας’ ορφανών παιδιών που έχασαν έναν ή και τους δύο γονείς τους σε πολεμικές συγκρούσεις ή σε φυσικές καταστροφές. Τα προγράμματα αυτά συνδέονται με συγκεκριμένες περιοχές (Βοσνία, Γιουγκοσλαβία, Κόσσοβο, Παλαιστίνη, Σρι Λάνκα). Στο γραφείο του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης υπάρχουν πλήρη στοιχεία εκατοντάδων παιδιών, η φωτογραφία τους, η οικογενειακή τους κατάσταση, η διεύθυνσή τους, το πιστοποιητικό θανάτου του/των γονιού/ων κ.λ.π.

Κάθε δωρητής μπορεί να υιοθετήσει οικονομικά ένα ή και περισσότερα ορφανά παιδιά. Αναλαμβάνει τη δέσμευση είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού είτε απευθείας στα γραφεία του Καραβανιού να δίνει 30E το μήνα για ένα χρόνο.Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την υποχρέωση σε τακτά χρονικά διαστήματα να επισκέπτεται τη συγκεκριμένη περιοχή και να καταβάλει τα χρήματα στον γονέα ή στους κηδεμόνες του ορφανού παιδιού.
http://www.karavani.gr/greek

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: