40.000 ΠΑΙΔΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΣΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ

Η UNICEF ανακοίνωσε σήμερα στη Γενεύη, πως εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή δεκάδων χιλιάδων παιδιών του νομαδικού πληθυσμού σε μια από τις πιο αφιλόξενες περιοχές του κόσμου.
Παρουσιάζοντας την έκτακτη έκθεση για το Κέρας της Αφρικής, ταυτόχρονα με μια έκκληση για την εξεύρεση 54 εκατομμυρίων δολαρίων που δεν έχουν καλυφθεί ακόμα από την αρχική έκκληση των 80 εκατομμύριων δολαρίων, η αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια της UNICEF, Ρίμα Σαλάχ, είπε πως η βροχές του Απριλίου στην πραγματικότητα επιδείνωσαν την κρίση σε ορισμένες περιοχές, ενώ προσέφεραν ελάχιστη ανακούφιση σε άλλες.
Τα προηγούμενα χρόνια, το Κέρας της Αφρικής έχει αποστραγγισθεί από συνεχώς αυξανόμενη ξηρασία. Το 2000, σχεδόν 100.000 άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια της ξηρασίας στην ίδια περιοχή. Η μεγάλη πλειοψηφία των πληγέντων είναι τα 16 εκατομμύρια των νομάδων βοσκών που βρίσκονται εκατέρωθεν των συνόρων μεταξύ της Κένυας, της Σομαλίας και της Αιθιοπίας. Οι μισοί από αυτούς είναι σε εξαιρετικά δεινή θέση και χρειάζονται άμεση βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων 1,6 εκατομμυρίων παιδιών κάτω των 5 ετών.
Κύρια σημεία της έκκλησης της UNICEF:
Περίπου 40.000 παιδιά είναι τόσο βαριά υποσιτισμένα που κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα στους επόμενους μήνες.
Οι βροχές επιδείνωσαν την κρίση σε πολλές περιοχές, σκοτώνοντας ζώα, φέρνοντας ελονοσία και άλλες ασθένειες, παρασύροντας σπαρτά και μολύνοντας τις ελάχιστες πηγές νερού.
Η μεγάλη πλειοψηφία των πληγέντων παιδιών ανήκουν στην πολυπληθή κοινότητα των βοσκών που ζουν στην περιοχή αυτή.
Οι επαναλαμβανόμενοι κύκλοι κρίσεων στο Κέρας της Αφρικής μπορούν να αντιμετωπιστούν σε μεγάλο βαθμό με τη δημιουργία κινητών υπηρεσιών προσαρμοσμένων στον ποιμενικό τρόπο ζωής.
Η UNICEF, άλλες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών και συνεργάτες στην περιοχή έχουν ήδη ξεκινήσει να προσαρμόζουν τα προγράμματά τους ώστε να εξυπηρετήσουν καλύτερα το νομαδικό τρόπο ζωής. Δύο παραδείγματα είναι οι κινητές μονάδες θεραπευτικής διατροφής για μικρά παιδιά και η χρηματοδότηση και εκπαίδευση δασκάλων που μπορούν να ταξιδεύουν μαζί με τις οικογένειες καθώς αυτές περιφέρονται σε όλη την περιοχή σε αναζήτηση νερού και βοσκής για τα κοπάδια τους. Μέχρι στιγμής λιγότερο από το ένα τρίτο του ποσού της έκκλησης της UNICEF έχει καλυφθεί από τους δωρητές.
Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια ανακούφισης των πληγέντων μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 801 500 12345 24 ώρες το 24ωρο.* Το Κέρας της Αφρικής αποτελούν οι χώρες: Αιθιοπία, Ερυθραία, Κένυα, Σομαλία και Τζιμπουτί.
Διεθνής ιστοσελίδα έκκλησης
Αναρτήθηκε στις Χωρίς κατηγορία. Ετικέτες: . Leave a Comment »